2. MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O ENERGETSKOJ EFIKASNOSTI U JAVNIM ZGRADAMA

Objavljeno :

U okviru 2. MEĐUNARODNE KONFERENCIJE O ENERGETSKOJ EFIKASNOSTI U JAVNIM ZGRADAMA održana je radionica na kojoj su predstavnici kompanija Plus Minus Engineering & Consulting i Enova Consultants and Engineers predstavili rezultate izmjena i dopuna Pravilnika o minimalnim zahtjevima za karakteristike energetske efikasnosti zgrada.

Razgovarano je i o propisima o provođenju energetskih pregleda i izdavanju energetskih certifikata, definisanju i uvođenju nZEB-a koji su ključni za procjenu i unapređenje energetskih karakteristika zgrada i postizanje ciljeva dekarbonizacije građevinskog sektora do 2050. godine.

U vrijeme kada je energetska efikasnost postala imperativ na globalnom nivou, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, Federalno ministarstvo prostornog uređenja i Svjetska banka u Bosni i Hercegovini prepoznali su potrebu okupljanja ključnih aktera u ovoj oblasti kako bi razmjenjujte ideje i učite jedni od drugih. Ovim im se zahvaljujemo i radujemo se sljedećoj prilici da nastavimo razgovarati o strategijama za stvaranje sigurnijeg i boljeg okruženja.

IMATE PITANJE ZA NAS?